2011. április 19., kedd

Fingerfood a rendezvényeken

A fingerfood ételek általában egy falatként, evőeszköz nélkül elfogyasztható fogásokat jelentenek. A frissen elkészült hideg és meleg falatkákat a felszolgálók kínálják körbe tálcákon, vagy a büféasztalra vannak kitálalva. Elég gyakori, sőt, elvárható, hogy a különböző fingerfood fogásokhoz a  megfelelő mártásokat, önteteket kínáljanak, színesítve ezzel is az ízorgiát. A falatokat kézzel vesszük el a kínálótáltálcáról, vagy tálról és kistányéron, ugyancsak a kezünkkel fogyasztjuk el. A szalvétát a felszolgálóktól lapjuk, vagy a büféasztalon találunk. Ha rendezvényünkön a fogásokat felszolgálók kínálják, ajánlatos mindig mindent megkóstolni, hiszen a választék folyamatosan frissül. Kicsit olyan "mindent a szemnek" érzésünk lesz, hiszen nem vehetjük magunk elé az egész tálcát...bár nagyon szeretnénk.



A klasszikus fingerfood választéknak ezért megvannak a sajátságos korlátai is, ez pedig a mennyiség és a bőség. A rendezvényeken megszokhattuk a bőséges ételválasztékot,  ahol a rendezvényünk jellegétől függetlenül nem marad éhes vendég. A fingerfood esetében nem lehetünk ebben biztosak. Mindenkinek jut, mindenki megkóstolhat sokféle finom falatot, egyfajta gasztronómiai kirándulást tehet az ízek dzsungelében, de valószínű, hogy jutna még hely több fogásnak is. A hazai catering szolgáltatók többsége ezért azt találták ki, hogy a fingerfood választékhoz hagyományosabb, evőeszközzel fogyasztható fogásokat kínálnak. Ezzel a (magyaros)megoldással a klasszikus fingerfood-ok csupán a fogadó falatkák és a hideg-meleg előétel szerepét töltik be.
Ha viszont egy kötetlenebb koktélpartit szeretnénk, vagy egy előadás utáni könnyebb ebédet, a klasszikus fingerfood fogások utánozhatatlan, könnyed hangulatot adhatnak rendezvényeinknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése