2011. március 30., szerda

Első bejegyzés...

Rendezvényszervezés. Sokat hallott kifejezés, ami a legtöbb embernek legtöbbször hasonlót jelent. Ami először az eszünkbe jut egy rendezvényről, az egy gyönyörű helyszín, szépen megterített asztalok, csillogó evőeszközök. Ideális fények a teremben, halk háttárzene, friss levegő, ígéretesen felszerelt, látványos színpad. A fal mellett a megterített büféasztal pompás fogásokkal. A felszolgálók két sorban állva várják a vendégeket frissítőkkel és fogadó falatkákkal.....majd megérkezik az első VENDÉG és elkezdődik a rendezvény.
A hozzám forduló, leendő rendezvényszervezőknek gyakran elmondom, hogy ez már gyakorlatilag a jutalom. A rendezvényszervezői munka gyümölcse, ami a leglátványosabb része a tevékenységünknek.
A legtöbben úgy képzelik el, hogy a rendezvényszervezéshez nem kell különösebb képzettség, gyakorlat, hiszen menet közben, simán meg lehet tanulni mindent. A népszerű TV sorozat nagyasszonya nem győzi a munkát, tömegével érkeznek hozzá a megrendelések és amikor nem ér rá, gyakorlatilag bárki helyettesítheti. Ennyi lenne az egész?
A hozzám érkező önéletrajzok 90%-ból kiderül, hogy nem csak rendezvényszervezési tapasztalata nincsen, de még rendezvényen sem volt a bátor jelentkező. Nagyon ritka az olyan kolléga, aki meglévő kapcsolatrendszerrel és rendkívül jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, valamint egyedülálló ötletei vannak egy rendezvény megvalósítására...
A következő bejegyzésekben különböző tapasztalatokat írok le a rendezvényszervezői munkáról és különféle  rendezvényekről. Remélem hasznos lesz.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése